Skidstjärna efterlyser stulen lyxbil efter rån

Publicerad 2015-10-15

Freestylestjärnan Jon Olsson, 33, efterlyste sin före detta lyxbil – som stulits i ett väpnat rån.

I morse vädjade han om hjälp på Instagram.

Nu har bilen hittats utbränd av holländsk polis.

Klockan 08.45 på torsdagsmorgonen gick den svenske freestyleåkaren ut med en efterlysning på sitt Instagramkonto. Till en bild på sin gamla Audi RS 6 skrev han till sina 266 000 följare:

”Stulen i väpnat rån i Nederländerna, ring polisen om du ser den! Snälla dela för mer info”.

Kostade miljoner

Lyxbilen, som har en stor dekal från biltävlingen Gumball 3000 på vindrutan, ska ha trimmats till uppemot tusen hästkrafter. Den kostade runt en miljon kronor i inköp – och lika mycket att bygga om.

– Jag saknar den som bara den, det är den absolut finaste bilen jag någonsin ägt. Jag ångrar nästan att jag sålde den, men jag skulle ut och resa så länge att det kändes som det smartaste valet, säger Jon Olsson, 33, som i juni sålde bilen till en holländsk bilhandlare.

– I morse så tänkte jag tanken att om den är borta så funderar jag på att bygga en ny, den var så fantastisk.

Fruktar ”slakt”

Den nye ägaren hade i morse skickat ett sms till Olsson och berättat att den unika lyxbilen stulits.

– Det är sjukt att de väljer att försöka sno en sådan bil som är så extremt unik och man undrar hur de försökt få ut något värde av den, eftersom det bara finns en sådan bil, säger han till Aftonbladet.

Jon Olsson, som vunnit nio medaljer i Winter X-Games, har ett stort bilintresse och har gjort sig känd för sina värstingåk. Hans svarta Audi RS 6, som han i år körde den galna biltävlingen Gumball 3000 med, har synts över hela världen. Endast sätena är original och Olsson undrar vad tjuvarna skulle kunna göra med bilens exklusiva delar. På hans Instagramkonto pratas det om att den kan användas till bankrån, och själv fruktar han att den kommer att ”slaktas” för att sedan säljas i delar.

– Det går inte att synas med den bilen som den ser ut nu eftersom halva världen vet hur den ser ut, säger Jon Olsson.

– Det är en av bilvärldens mest exponerade bilar om man ser till exemplar, den var ju i all bilpress i hela världen när jag köpte den.

Taxikunder fick åka med

Och flera svenskar än Olsson har suttit i miljonbilen. I maj fick några lyckosamma taxikunder i Stockholm åka med när skidstjärnan i några timmar hoppade in som chaufför i taxiföretaget Uber.

I dag är Jon Olsson i Tyskland där han laddar för att debutera i sitt första bilrace.

– Jag har ju kört mycket bil i mitt liv men nu har jag börjat titta lite på motorsport så det blir nog en chock att se vad det är jag måste lära mig. Jag är supernervös men det ska bli skitkul, säger han.

Under torsdagsförmiddagen uppgav holländsk polis att man hittat Olssons före detta bil – helt utbränd. Audin stals under en filminspelning vid 23-tiden på onsdagskvällen.

Två män tvingade under pistolhot bilens nya ägare Douwe Leitner att lämna ifrån sig bilen. Männen brände sedan ner sin skåpbil och körde därifrån i den stulna lyxbilen.

Följ ämnen i artikeln