Ovisst in i det sista – hur ska detta gå?

Publicerad 2018-05-01

Det är lite drygt fyra månader kvar till valet.

För regeringen är opinionsmätningarna ingen munter läsning.

Och Alliansen skakas av interna stridigheter sedan Centerpartiet valt att rösta med regeringen förra veckan.

– Just nu finns det inga vinnare, säger Aftonbladets politiska kommentator, Lena Mellin.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Socialdemokraterna har enligt en mätning från Novus aldrig legat så lågt så här nära ett val och Miljöpartiet riskerar att hamna under fyraprocentspärren.

Fullt kaos överallt

Moderaterna har visserligen gått kraftig framåt sedan Ulf Kristersson tog över rodret i partiet, men med både Liberalerna och Kristdemokraterna dansandes limbo vid riksdagsspärren ser det ändå mörkt ut. Lägg därtill bråket med Centerpartiet gällande de ensamkommande barnen från Afghanistan och du har en riktig soppa även på högerkanten.

Inte ens Sverigedemokraterna som vanligtvis lever sitt eget liv ute på högerflanken är helt ohotade nu när två nya partier dykt upp från ingenstans: Alternativ för Sverige och Medborgerlig Samling. Vad gör dessa partier för stödet för SD?

Live från Norra Latin

Det finns mycket att reda ut. Tveka inte att ställa din fråga till Lena Mellin här ovan. Klockan 13.30 kör vi igång livesändningen från Norra Latin i Stockholm.