Fyra nya bilbränder i natt

Publicerad 2018-08-15

Ytterligare fyra bilar och en husvagn brann natten till onsdag i Västsverige.

– Det är samma tillvägagångssätt som de tidigare bränderna, man har slängt något på bilarna och så har de börjat brinna, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Natten till tisdagen drabbades flera orter i Sverige för massbränningar av bilar.

Natten till onsdagen, ett dygn senare, sattes under loppet av en halvtimme två bilar i brand i Västra Frölunda i samma område. Vid 00.30 började en bil brinna på en parkering på Björkhöjdsgatan, senare en bil på Karneolgatan.

Enligt uppgift till TT har vittnen sett två ynglingar tända eld på en bil och sedan springa från platsen.

Stor spridningsrisk

Bränderna i Västra Frölunda var även denna gång bara ett stenkast från bostadshus.

– Bilarna finns precis intill stora hyreskomplex och det förelåg stor spridningsrisk, särskilt till andra bilar, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Ytterligare två bränder inträffade i regionen sent på tisdagskvällen.

Strax före 23.30 sattes en bil i brand i Mölndal utanför Göteborg. Ungefär samtidigt larmades även om en bilbrand på Norrby i Borås.

– Det är samma tillvägagångssätt som de tidigare bränderna, man har slängt något på bilarna och så har de börjat brinna, säger Johan Ljung.

Strax före klockan 04 började även en husvagn på baksidan av Torpagrillen i Vänersborg att brinna. Husvagnen brann ut helt och även grillen fick stora skador.

Husvagn började brinna

Det är dock oklart om nattens olika bränder har något samband med de många bränderna i Göteborg och Trollhättan i början av veckan.

– Det är bara en bil på varje ställe och känns mer ”random”, men det är svårt att säga om det rör sig om samma gäng. Det är tyvärr inte helt ovanligt med bilbränder, säger Johan Ljung.

Flera vittnen finns till bränderna och polisen är på plats och samlar in uppgifter.