Man döms för mord i Fisksätra

TT

Publicerad 2018-06-11

Nacka tingsrätt.

En 35-årig man har dömts av Nacka tingsrätt till 16 års fängelse för mord på en 43-årig kvinna.

Det var i augusti förra året som kvinnan hittades avliden i sin lägenhet i Fisksätra efter att mannen ringt SOS Alarm. Ärendet behandlades då som ett dödsfall utan någon misstanke om brott. Först när den rättsmedicinska undersökningen påbörjades inleddes en förundersökning om mord.

Enligt Nacka tingsrätt finns bevis för att mannen kvävt kvinnan till döds genom att pressa in en stor mängd tabletter i hennes mun. 35-åringen, som hela tiden nekat till brott, har kunnat knytas till brottsplatsen bland annat genom dna-bevisning, telefonmastuppkopplingar och ett parkeringsbrott.

– Målet är ett så kallat indiciemål, där åklagarens bevisning har bestått av indirekt bevisning, säger rättens ordförande, chefsrådmannen Thomas Strömgren, i ett pressmeddelande.

Enligt tidningen Metro ska kvinnan under flera års tid ha varit rädd för mannen, som hon tidigare haft en relation med. Kvinnojouren, som kvinnan tidvis var i kontakt med, konstaterade bara några dagar före händelsen att situationen var så allvarlig att socialtjänsten borde kopplas in.