Hat-attacken mot Sveriges homosexuella

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-05

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder går till verbal attack mot homosexuella.

På hans blogg på sdkuriren.se jämför han homosexualitet med pedofili och skriver bland annat: ”Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala.”

Sd:s partisekreterare Björn Söder jämför homosexualitet med pedofili.

På sin blogg på sdkuriren.se finns flera inlägg där sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder går till verbala attacker mot homosexuella. Han går främst till angrepp mot den nyss avslutade Pridefestivalen i Stockholm.

Söder skriver: ”Kulmen på årets perversiteter under Stockholm Pride nåddes på lördagen då Prideparaden ägde rum”.

Han attackerar festivalen hårt och hedrar de politiker som inte deltog i paraden.

Uppmanade till demonstrationer

Söder uppmanade också personer att ta sig till Svenska kyrkans mässa i storkyrkan under Pridefestivalen för att demonstrera mot vad han kallar ”Svenska kyrkans förfall”.

Han jämför också homosexualitet med pedofili.

Söder skriver: ”Däremot kanske man kan säga att homosexualitet är naturligt eftersom det förekommer i naturen, men med det resonemanget skulle även pedofili vara naturligt, vilket jag knappast håller med om”.

Tar inte avstånd

Partiet sverigedemokraterna tar inte avstånd från Söders attack.

– Jag uppfattar hans inlägg som en manifestation mot sexualiseringen i samhället. Det är just Pridefestivalen han kritiserar, säger partiets biträdande pressekreterare Martin Kinnunen.

Delar ni hans uppfattning om att homosexualitet är en avart?

– Vi har aldrig diskuterat vad som är normal och onormalt.

Inte förvånad

På RFSL är man inte förvånad över Söders attack.

– Hans uttalande visar väldigt tydligt att det fortfarande finns grupper i samhället som är homofobiska. Det är just därför RFSL:s och Prides arbete för ett mindre homofobiskt samhälle är viktigt, säger RFSL:s vice förbundsordförande Ulrika Westerlund.

I Skåne sitter Björn Söder, 31, invald i regionfullmäktige. Han är även invald i Helsingborgs kommunfullmäktige. Dessutom är han ledamot i Svenska Kyrkans kyrkomöte och i Lunds stiftsfullmäktige.

Aftonbladet.se har förgäves försökt att nå Björn Söder för en kommentar.

Mikael Stengård