Ettåring död i mordbrand

Uppdaterad 2015-08-03 | Publicerad 2015-07-31

En litet barn dog när okända gärningsmän kastade molotovcocktails mot ett hus på Västbanken.

Terrorattacken misstänks ha anlagts av judiska extremister, uppger israelisk polis.

Följ ämnen
Israel
I närheten av huset har någon sprejat det hebreiska ordet för "hämnd" på en vägg.

Den 18 månader gamla palestinske pojken och hans familj låg och sov när deras hus sattes i brand med brandbomber natten mot fredagen. Pojken dog och hans föräldrar och fyraårige storebror skadades allvarligt. För mamman är skadorna livshotande.

Ett hus till attackerades, men inga personer blev skadade. Attacken skedde i utkanten av byn Duma, nära staden Nablus på Västbanken.

Skrev "hämnd" på huset

Mordbranden misstänks vara en så kallad "prislapps"-attack. På huset har någon sprejat det hebreiska ordet för "hämnd" på en vägg. Likadant som vid tidigare attacker på Västbanken.

– Attacken misstänks ha nationalistiska motiv, säger Luba Samri, en talesperson för den israeliska polisen, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Judiska bosättare misstänks ligga bakom attacken och ögonvittnen har sett fyra bosättare springa från platsen, rapporterar Al Jazeera.

"Barbariskt terrordåd"

Israels försvarsmakt fördömer dådet och uppger att jakten på de misstänkta är i full gång.

"Den här attacken mot civila är inget annat än en barbariskt terrordåd. En omfattande utredning är igång för att hitta terroristerna och ställa dem inför rätta", skriver man i ett uttalande.

Beskyller Israels regering

Samtidigt säger Nabil Abu Rdeineh, talesperson för den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, att den israeliska regeringen är ansvariga för dådet eftersom de fortsätter stötta ockupationen och skydda de judiska bosättarna på Västbanken, rapporterar Al Jazeera.

Stora protester har blossat upp efter händelsen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln