Vännen: ”Hon var underbar”

Publicerad 2014-06-20

En av de män som misstänkts för inblandning i mordet i Kumla har släppts.

– Han släpptes sent i går kväll av jouråklagare eftersom det inte fanns skäl att hålla honom, säger Robin Simonsson, pressinformatör vid åklagarmyndigheten, till Aftonbladet.

På den bruksort i Närke där den mördade kvinnan bodde har hennes vänner ordnat en minnesplats.

På en terrass mot en tjärn med badbrygga står flera tända ljus och fotografier på kvinnan omgivna av buketter och nallebjörnar.

”En bra vän”

Aftonbladet träffar ett par som lägger ned blommor och tänder de ljus som slocknat i vinden. Mannen är en tidigare arbetskamrat till den mördade kvinnan.

– Hon var underbar. Glad, trevlig och hjälpsam. Man såg henne aldrig arg. Hon var en bra vän som jag har uppskattat. Mina tankar går till hennes familj, säger han till Aftonbladet.

Han tror att ett svartsjukedrama ligger bakom mordet.

– Känslorna har gått över styr, säger han.

Misstänkt släppt

En av de två män som misstänkts vara delaktiga i styckmordet i Askersund och Kumla släpptes under torsdagskvällen.

– Klockan 19.41 igår kväll släpptes en av killarna, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till Aftonbladet.

Han vill inte berätta om mannen är fortsatt misstänkt för brott.

– Det kan jag inte säga, men han är ute härifrån, säger Thomas Ginghagen.

Polisutredningen fortsätter under midsommarhelgen.

Hur fortsätter utredningen idag?

– Det enda jag vet är att våra tekniker är inne nu. De ska göra sammanställningar av allt de har gjort under de här dygnen.

Paret från Kumlatrakten är fortsatt anhållna. Mannens advokat säger att hans klient är oskyldig.

– Han är överrumplad och chockad. Han har ingenting med det här att göra, och är inte på något sätt inblandad. Ingen bevisning har presenterats mot honom. Jag tror att han kommer att släppas, säger advokaten.

Den huvudmisstänkta kvinnans advokat är mycket förtegen, men bekräftar att åklagaren ännu inte har lagt fram någon bevisning.