Coronavirusets offer berättar: Varenda por i kroppen öppnades

avNora Fernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Lyxkryssaren utanför Japan blev en smitthärd för coronaviruset.

David Abel, 74 och hans fru Sally är två av de 600 som smittats.

– Jag tuppade nästan av, skriver David Abel om den fruktade sjukdomen.

Paret David och Sally Abel från brittiska Northamptonshire diagnostiserades ombord på fartyget Diamond Princess, som hållits isolerat i Yokohamas hamn sedan början av februari.

Från sjukhussängen i Japan har David Abel löpande gjort uppdateringar på Facebook om hur det känns att vara smittad av viruset, rapporterar Daily Mail.

”Utanför sjukhuset kände jag mig konstig och tuppade nästan av. Varenda por i i min kropp öppnades och jag föras till vårt rum i rullstol. Fick en full hälsoundersökning och nu vet vi vad som händer”, skriver Abel på Facebook, där han också lagt upp bilder från sina hälsoundersökningar.

Foto: David Abel/Facebook
David Abel, 74 och hans fru Sally är två av de 600 som smittats

Får inte flyga hem

På grund av sin ålder och det faktum att David Abel lider av diabetes ligger han i riskzonen, eftersom gamla och sjuka lider en större risk än andra att få allvarliga komplikationer till följd av viruset.

Men som tur är skriver Abel, är både han och hans fru fortfarande bara i förkylningsstadiet och viruset ännu inte tagit sig ner i lungorna.

”Vi är på det bästa av ställen! De vet vad de håller på med och våra sjuksköterskor är bedårande”, skriver han på Facebook.

Dessvärre kommer paret inte kunna ta sig hem med det plan som under fredagen ska flyga hem omkring 70 brittiska friska passagerare.

Innan paret kan flygas hem måste de först testas negativt för viruset tre gånger, skriver Abel, och lägger till att både han och hans fru tänker på sina landsmän som snart flygs hem.

Efter två veckors karantän har fler och fler som testat negativt för viruset fått lämna fartyget. I dagarna ska omkring 500 personer evakueras.

600 smittade på lyxkryssare

Fartyget Diamond Princess, med över 3 700 passagerare ombord, isolerades efter det att en passagerare konstaterats smittad av viruset.

Men trots karantänen har viruset fortsatt spridas ombord. Över 600 personer har konstaterats smittade. Nu har kritik riktats mot Japans regering gällande deras sätt att hantera virusutbrottet, och att karantänen inte varit ett effektivt sätt.

Foto: KENZABURO FUKUHARA/ AP TT NYHETSBYRÅN
Lyxkryssaren Diamond Princess

PODD Coronaviruset – det vet vi om utbrottet

I podden Aftonbladet Daily pratar vi återigen om coronaviruset. Vad har vi lärt oss en månad efter utbrottet? Gäst är Björn Olsen, infektionsprofessor vid Uppsala universitet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Japan