Stort bråk vid Älvsjöbadet: Fler än tio inblandade

Uppdaterad 2019-07-09 | Publicerad 2019-07-08

Det har varit ett stort bråk vid Älvsjöbadet i södra Stockholm.

Två personer ska ha blivit rånade på en del av sina tillhörigheter.

– Det vi vet är att fler än tio personer ska ha varit inblandade i bråket, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Under måndagskvällen strax före 21-tiden larmades polisen till Älvsjöbadet mellan Hagsätra och Älvsjö. Det ska ha uppstått något slags bråk i området och flera smällar ska ha hörts.

– Det verkar som det har varit något slagsmål. Vi har hittat två personer som vårdas av ambulans på plats. Smällarna ska ha kommit från knallskott, vi har hittat rester från knallskotten, säger han.

Enligt polisen ska fler än tio personer ha varit inblandade i bråket vid Älvsjöbadet och man har inlett en förundersökning gällande rån.

– Vi kan konstatera att två personer har slagits och att det har varit flertalet personer inblandade och då ska man ha riktat in sig på de två målsägande. Enligt vittnesuppgifter ska man ha använt sig av ett batongliknande föremål, säger han.

De båda offren ska även ha blivit bestulna på sina tillhörigheter.

– Vi har kontrollerat sju personer i närområdet. Varav vi gripit en minderårig person som vi kunnat binda till händelsen, säger Ola Österling.

Polisen är kvar i området med flertalet patruller.

– Vi kompletterar utredningen och kontrollerar fler personer. Under insatsen användes polishelikoptern, säger Ola Österling.