Tysk sjuksköterska utreds för patientmord

TT-AFP

Uppdaterad 2019-11-26 | Publicerad 2019-08-31

Ännu en tysk sjuksköterska misstänks ha mördat patienter i ämbetet. Arkivbild.

En tysk sjuksköterska misstänkt ha mördat flera av sina patienter, bara ett par månader efter att en annan sjuksköterska dömts som en av landets värsta seriemördare sedan världskrigen.

Den 27-årige mannen misstänks för fem mord och två mordförsök, meddelar åklagaren i Saarbrücken i västra Tyskland. Han greps i juni 2016, då han blev tagen på bar gärning när han låtsades vara läkare för att komma åt patienter på en intensivvårdsavdelning.

Vid det laget hade han bara arbetat på vårdinrättningen i sex veckor, men hade redan blivit föremål för en internutredning då han misstänktes ha gett patienter icke-föreskrivna läkemedel.

Morden misstänks han ha begått på en tidigare arbetsplats några månader tidigare. Kvarlevor av sju misstänkta brottsoffer har grävts upp som en del av utredningen.

I juni dömdes sjuksköterskan Niels Högel till livstids fängelse för att ha mördat 85 av sina patienter. Han har medgivit att han har dödat minst 100 personer och utredare tror att det kan röra sig om betydligt fler. I de flesta fall gav han dem dödliga injektioner i syfte att sedan försöka återuppliva dem och framstå som en hjälte.

Högel blev tagen på bar gärning 2005 och har dömts vid tre tillfällen, vartefter att utredningen växte och blev större.

Följ ämnen i artikeln