Skottmisstänkt pojke hade våldtäktsfilm

TT

Uppdaterad 2019-11-27 | Publicerad 2019-11-26

17-åringen hade en våldtäktsfilm i sin mobil och misstänks nu för medhjälp till våldtäkt, förutom för ett skottdåd i Malmö. Arkivbild.

En 17-årig pojke som misstänks för ett skottdåd i Malmö tidigare i november greps och fick sin mobiltelefon genomsökt. I den hittade polisen en film som visar en misstänkt våldtäkt. Nu anklagas han även för medhjälp till våldtäkt och den misstänkte våldtäktsmannen har överlämnat sig till polisen, skriver Sydsvenskan.

Skottdramat inträffade den 11 november då en tonåring blev beskjuten och fick lindriga skador. Både 17-åringen och en medgärningsman häktades som skäligen misstänkta.

– Under utredningen av skjutningen hittade man en film som skildrar det som vi nu rubricerar som en våldtäkt. Man kunde också identifiera personerna på filmen och konstatera att en av de häktade är den som filmat, säger kammaråklagare Ida Killeslätt till Sydsvenskan.

Den 18-årige mannen som misstänks anhölls i sin frånvaro och efterlystes men har nu kommit in självmant. Kvinnan som utsatts har tilldelats ett målsägarbiträde som stöd under rättsprocessen.