23-årig nätförförare lurade kvinnor på pengar

Uppdaterad 2019-08-28 | Publicerad 2015-04-28

Polisen: ”Man ska inte skämmas – han är duktig”

Det började med komplimanger och ljuva ord men slutade i hot och trakasserier. Den 23-årige Eskilstunabon misstänks ha lurat minst 16 kvinnor på hundratusentals kronor. 

– De är rädda för honom, säger polisen.

Polisen har under två års tid arbetat med att kartlägga ett omfattande romansbedrägeri. Nu är utredningen klar och åtal väntas till hösten.

– Förundersökningen är på 15 000 sidor, vi har haft mängder av förhör och gått igenom oändliga antal sms-konversationer, säger Lina Forsling Parborg som är civilutredare på polisen i Eskilstuna.

Allt började med nätdejting

23-åringen ska ha sökt upp sina offer på dejtingsajter som Happy Pancake eller Badoo men även på Facebook.

– Det har börjat med sex och romantik men sedan har han börjat be om pengar. Han har skickat kontoutdrag för att bevisa att han kan betala tillbaka, säger Lina Forsling Parborg. När kvinnorna inte har fört över pengar ska han även ha hotat dem.

– Många är rädda för honom och har känt sig väldigt hotade, fortsätter hon.

Har lurats på hundratusentals kronor

En av kvinnorna har betalat ut 130 000 kronor till mannen och många är oroliga att inte få tillbaka sina pengar.

– Många skäms också men det ska man inte göra för den här typen av gärningspersoner är väldigt manipulativa, säger Lina Forsling Parborg.

Finns på fri fot

Åklagaren väntas väcka åtal mot mannen i höst och tills dess är han försatt på fri fot.

– Vi har inte fått några nya ärenden så man kan ana att han inte är brottsaktiv nu i alla fall. Men jag vill uppmana alla till försiktighet när man träffar personer på det här sättet, säger Lina Forsling Parborg.

För mer information om ärendet - titta på klippet ovan.