Populära mässan flyttas på grund av corona

Publicerad 2020-03-12

Popolära 60plus-mässan skjuts på framtiden på grund av coronaviruset.

Coronaviruset fortsätter att ställa till det.

Nu är det klart att populära 60plus-mässan, som har blivit en tradition på IFU Arena i Uppsala, ställs in och skjuts på framtiden.

Den populära 60plus-mässan, som inriktar sig på seniorer, skulle ha arrangerats i IFU arena i slutet av mars. Men under rådande omständigheter, och en ökad spridning av coronaviruset, väljer nu arrangören att flytta mässan.

– Vi har haft kontakt med smittskyddsenheten och Folkhälsomyndigheten den senaste tiden eftersom alla på mässan jobbar med seniorer som är en högriskgrupp i corona-sammanhang. Vi hade två alternativ att välja på, antingen att ställa in eller att flytta mässan, vilket vi nu har gjort. Folks hälsa går alltid först, säger Laila Ers Nilsson, vd på 60plus Gruppen i Sverige AB, till UNT.

Till september

Nya datum för mässan, förutsatt att coronaviruset då har klingat av, kommer att bli 2–3 september.

– Vi har en hel del förköp och de som har köpt biljetter kan antingen använda dem i september eller så kan de återbetalas, säger Ers Nilsson.

Arrangören hade räknat med omkring 150 utställare och 7 000–8 000 besökare under de två dagarna i Uppsala, och in i det sista hoppades man kunna genomföra mässan, skriver UNT.

Följ ämnen i artikeln