Percy Nilsson: Jag var i vittnesförhör

Publicerad 2019-12-05

Medieuppgifter har gjort gällande att Malmöprofilen Percy Nilsson blivit anhållen.

Något som han själv dementerar.

– Jag har varit i ett vittnesförhör, säger Percy Nilsson till Aftonbladet.

Percy Nilsson, 76, är sedan många år en av Skånes stora profiler i näringslivet. Bland annat har han drivit verksamhet i byggbranschen.

Han har även haft en starkt engagemang i hockeyn och har varit ordförande Mif Redhawks.

Percy Nilsson.

2005 blev Percy Nilsson åtalad för skattebrott och fick ett års fängelse. Men när fallet kom upp i hovrätten blev han frikänd.

Enligt uppgift i Expressen ska han i går ha tagits in för polisförhör och även blivit anhållen. Ekobrottsmyndigheten sades vara involverad.

”Har varit på förhör”

Men Percy Nilsson dementerar detta då Aftonbladet når honom på telefon. På frågan om han haft något med polisen att göra nyligen säger han:

– Jag har varit i ett vittnesförhör, det är det enda jag har varit. Jag kan inte kommentera det heller, jag får inte lov att yppa någonting, det är hemligt.

Du är inte misstänkt nu då?

– Nejdå, nejdå. Det är bara en anka.

Hur ser du på den ankan?

– Det får vi ta med dom, men det tar vi inte nu.

Under torsdagseftermiddagen kom nya uppgifter om gårdagens förhör. Enligt Sydsvenskan gäller förhöret en utredningen om det internationella miljardköpet av fastighetskoncernen Victoria Park, i Malmö. Tidningen skriver att utredningen ska ledas av Finansmarknadskammaren, som utreder misstänkt marknadsmanipulation och insiderbrott på den finansiella marknaden.

Percy Nilsson har varit i klammeri med rättvisan tidigare. 2014 dömdes han för att ha attackerat en hemglassbil och borrat sönder däck.

Straffet blev 100 dagsböter, sammanlagt 100 000 kronor.

Följ ämnen i artikeln