Glädjebeskedet: ”Sol i helgen”

Publicerad 2020-03-13

Här kommer glädjebeskedet för dig som gillar sol. Under den kommande helgen räknar Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart, att det blir mycket av den varan i Uppsala.

– Det blir soligt, men lite kallt, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Den kommande helgen bjuder på klart väder med mycket sol och ganska låga temperaturer i hela Uppsala.

– Redan nu är det soligt och fint i Uppsala. Men det klara vädret innebär också ganska låga temperaturer, och tyvärr lite vind. Men om man hittar en vägg kan det bli skönt ändå. Fredagens temperaturer blir ungefär 3–4 grader, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart, som samtidigt kommer med en varning.

– Med tanke på att det är väldigt torr luft som drar ned över landet, i kombination med solen och det torra fjolårsgräset vi fortfarande har kvar, har det utfärdats en varning för gräsbränder. Vilket är ganska vanligt så här års.

Nederbördsområde på väg

Natten till lördag blir riktigt kall, men fortsatt sol även på lördag.

– Det ser ut att kunna bli 5–6 minusgrader på lördag morgon, riktigt kallt alltså. Temperaturen kommer dock att stiga något under eftermiddagen, men varmare än 1–2 plusgrader blir det nog inte, fortsätter Mikael Sjöstrand som räknar med varmare temperaturer på söndag.

– Söndag bjuder på något mer molnigt väder, men i Uppsala kan det ändå bli lite växlande. Det blir också varmare, någonstans kring 3–5 plusgrader, och det beror på att nederbördsområdet drar in med vindar från sydväst.

Våren kan vara på väg.

Då kan värmen komma – på riktigt

Hur går det då med den riktiga våren? Jo, enligt Mikael Sjöstrand ser den faktiskt ut att vara på väg redan i slutet på mars.

– Som det ser ut just nu kan det dra in betydligt varmare torrare väder efter nästa helg, alltså i slutet av mars. Då ser det också ut att bli tvåsiffriga temperaturer.

Följ ämnen i artikeln