Cyklade till badplats tillsammans före mordet

Uppgifter om misstänkt mord i Sollentuna

avAdam Westin, Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

En tonårspojke har anhållits misstänkt för att ha mördat en annan tonårspojke med en yxa.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska de tidigare under kvällen ha cyklat tillsammans till en badsjö.

Brottet ska ha begåtts på en höjd, en bit från badplatsen.

Vid 22-tiden på fredagskvällen ringde en tonårig pojke till polisen och sa att han begått ett grovt brott.

När polisen kom till platsen i Sollentuna kommun greps inringaren. En jämnårig pojke fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men pojkens liv gick inte att rädda. Tidigt i morse uppgav polisen att pojken dött av sina skador och att anhöriga underrättats.

Tonårspojken som ringde in har anhållits misstänkt för mord. Enligt Aftonbladets uppgifter ska en yxa ha använts, och flera hugg ha utdelats.

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM

Cyklade tillsammans till badplats

Motivet är än så länge okänt för polisen, enligt Aftonbladets uppgifter. Tonårspojkarna ska ha cyklat till en badplats tillsammans tidigare under kvällen.

Under natten satte polisen upp stora avspärrningar i ett skogsområde en bit från badsjön. Området genomsöktes med hundpatrull, enligt Aftonbladets fotograf på plats.

Vid 08-tiden på lördag morgon hade avspärrningarna hävts efter att polisens tekniker undersökt och lämnat platsen.

Öde plats uppe på en höjd

Den misstänkta brottsplatsen är enligt Aftonbladets uppgifter på en grusplan uppe på en höjd, några hundra meter från badplatsen. Platsen är öde, utan bostadshus och annan bebyggelse. Skogsområdet är snarare en sorts kommunal avstjälpningsplats där det finns betongblock och rör, vägavskiljare och vägskyltar, kloakbrunnar, kommunala soptunnor och liknande.

Polisens förundersökningsledare har under morgonen inte velat kommentera det tragiska fallet. Utredningen leds av åklagare, efter att tonårspojken anhållits misstänkt för att ha mördat den andre tonårspojken.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM