Två män gripna efter smitning och biljakt

Publicerad 2018-06-30

Två män har gripits efter en trafikolycka och biljakt utanför Sölvesborg.

Polis- och hundpatruller deltog i sökandet som fortsatte i en skog norr om staden.

– De är misstänkta för bland annat smitning från trafikolycka, drograttfylleri och därmed även narkotikainnehav, säger Fredrik Bratt på polisregion Syd.

Klockan 10.40 larmades polisen till centrala Sölvesborg efter att flera personer misstänkt att en man kört rattfull. När patrullen anlände flydde mannen och – och krockade med en annan bil. Sedan inleddes en biljakt på mannen och hans passagerare, som varade i ungefär 15 minuter.

– Han fortsatte köra och det blev stopp i skogen vid Ryssberget norr om Sölvesborg, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisregion Syd.

En av männen kunde gripas direkt. Den andre flydde in i skogen och jagades av flera polis- och hundpatruller.

Fick hjälp av vittnen

Klockan 12.05 meddelade polisen att även den andre mannen kunnat gripas – tack vare hjälp från vittnesuppgifter.

– Det är två män i 30- och 40-årsåldern. Vi fick dels bra hjälp från vittnesuppgifter från allmänheten här, där man uppmärksammade den här rattfylleristen i Sölvesborg så att vi kunde åka på ärendet. Dels så fick vi hjälp av allmänheten när vi kunde gripa honom. Så vi är jättetacksamma, säger Fredrik Bratt.

Misstänkta för drograttfylleri

Männen är misstänkta för ett antal brott.

– Vi kommer att noga reda ut vem som har kört, så att vi är säkra på det, säger Fredrik Bratt.

– Sedan kan jag initialt som polis säga att det dels är en misstanke om drograttfylleri, och därmed även misstanke om narkotikabrott för eget bruk, sedan är det olika trafikbrott som vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka, samt att ej stanna för polisens tecken. Så det är flera brott.

Följ ämnen i artikeln