Polisen: ”Vi har tagit emot flera tips om Lena”

Uppdaterad 2018-05-22 | Publicerad 2018-05-19

ÖREBRO. Lena Wesström, 45, har nu varit försvunnen i nästan fem dagar och det finns fortfarande inga spår efter henne.

Polisen har sedan man publicerade bilden på henne under fredagen tagit emot flera tips.

– Det är ett ganska stort antal tips som bearbetas allt eftersom, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen.

Vid 11-tiden var minst en polispatrull ute i skogen intill villaområdet där Lena försvann.

Det har nu gått fem dagar sedan 45-åriga Lena Wesström i Örebro försvann.

Det var på tisdagsmorgonen som anhöriga upptäckte att hon var spårlöst försvunnen. I hemmet fanns hennes personliga tillhörigheter kvar och dörren var öppen, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Stort antal tips

Kammaråklagare Åsa Hiding inledde en förundersökning gällande människorov och polisen har sedan dess arbetat mot klockan.

Under fredagen gick man ut med namn och bild på Lena Wesström i hopp om att få in avgörande uppgifter om försvinnandet. Och åtgärden verkar ha gett resultat.

– Det har inkommit flera tips och vi har en speciell avdelning som sitter och jobbar med dem och skickar till utredarna för vidare hantering, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen och fortsätter:

– Det har inte bara ringts in tips. Det har skickats flera mejl också. Det är ett ganska stort antal tips som bearbetas allt eftersom.

Ingen person är i nuläget frihetsberövad i ärendet.

Fortsatta sökinsatser

Under gårdagen lyckades polisen pejla Lenas mobiltelefon i området vid hennes bostad. Man har emellertid ännu inte anträffat telefonen.

Hundpatruller var under fredagen på ett flertal ställen och letade. Det bekräftar Johan Wallenius.

– Det arbetet kommer att fortsätta i dag, säger han.

Under lördagsmorgonen var Lena Wesströms hus i Örebro fortfarande avspärrat. Det andra huset i villaområdet som polisen tidigare varit intresserat av i utredning är inte längre avspärrat.

Vid 11-tiden på lördag förmiddag var minst en polispatrull ute i skogen som ligger alldeles intill villaområdet där Lena försvann.