Explosion i Vällingby: ”Allt vibrerade”

Publicerad 2024-02-03

En kraftig explosion inträffade vid en frisörsalong i Vällingby sent på fredagskvällen.

Polis och räddningstjänst blev nerringda.

– Allt vibrerade, säger en kvinna i området.

Flera vittnen i Vällingby och andra delar av västra Stockholm hörde av sig till Aftonbladet några minuter före midnatt.

– Det var riktigt obehagligt. Jag satt i soffan och allt vibrerade. Det var en väldigt hög smäll, säger en kvinna i Vällingby.

– Jag var ute och gick när jag hörde explosionen. Jag kände tryckvågen, säger en annan boende i området.

”Vi är nerringda”

Räddningstjänsten tog emot ett stort antal samtal om smällen.

– Vi är nerringda. Folk hörde av sig från hela västra Stockholm, sa Åsa Sköld, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, kort efter larmet.

En knapp timme efter smällen hade polisen dragit igång en stor insats och spärrat av utanför en fastighet i ett industriområde i Vinsta.

Polisen bekräftar att explosionen inträffade i anslutning till en frisörsalong.

– Det är materiella skador. Glasskross, utblåsta fönster och dörren är förstörd. Men ingen är fysiskt skadad. Vi är i kontakt med någon ur personalen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Fyrverkerier efteråt

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Ingen är gripen. Polisens bombtekniker undersökte under natten platsen för explosionen så att kriminalteknikerna skulle kunna påbörja sitt arbete.

I omedelbar anslutning till detonationen larmades polisen om flera skottliknande ljud i närheten. De visade sig ha orsakats av fyrverkerier i en annan del av Västerort.

Polisen utreder nu motivbilden, men ser enligt Anna Westberg ”ingen uppenbar koppling” till explosionen i Sundbyberg under natten mot fredagen.