Villa totalförstörd i brand – en person saknas

Publicerad 2018-09-02

En kraftig brand bröt ut i en villa i Sjöbo under söndagsmorgonen.

Nu befarar räddningstjänsten att en person kan ha blivit kvar i huset.

– Vi kunde inte göra rökdykning och taket hade fallit in för att det var så övertänt, säger Claes Jeppson, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Strax efter klockan 07 inkom larmet till räddningstjänsten om en brand i en villa i Sjöbo i Skåne.

– Det vi fick var att det utbrutit en brand och att lågorna slog ut genom rutorna och man hörde smällar på avstånd, säger Claes Jeppsson, yttre befäl vid sydöstra Skånes räddningstjänstförbund.

Branden bröt igenom taket och hela villan var övertänd när räddningstjänsten anlände.

En person saknas

Brandmännen kunde aldrig gå in i villan, men misstänker nu att en person kan ha befunnit sig i bostaden när branden bröt ut.

– De som är fastighetsägare har inte sett personen, därifrån kom misstankarna om att en person kan ha funnits kvar. Och transportmedel och sådant är kvar på platsen, säger Claes Jeppsson, och fortsätter:

– Det är bara en misstanke. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning först i morgon, det måste svalna först. Vi kunde inte göra rökdykning och taket hade fallit in för att det var så övertänt.

Polisens presstalesperson Kim Hild bekräftar att man sökt efter en person på adressen.

– Man försöker komma i kontakt med vederbörande och vad jag vet har vi inte lyckats. Det finns en risk att man är kvar i huset, men också en förhoppning om att man är någon annanstans.

Följ ämnen i artikeln