Smash and grab-kupp mot Bromma Blocks

Publicerad 2015-11-06

Gärningsmännen bröt upp kassaapparater

Åhléns-butiken i köpcentret Bromma Blocks i Stockholm utsattes för en smash and grab-stöld i natt.

När polisen kom till platsen var de misstänkta spårlöst försvunna.

– Vi har sökt i närområdet, men det är svårt att leta när man inte vet vad man letar efter, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Personbilen rammade skyltfönstret. Sedan tog sig gärningsmännen in i butiken och bröt upp två kassaapparater. De kan också ha fått med sig varor.

– Patrullen har rapporterat om två uppbrutna kassaapparater, men Åhléns har väl inte så mycket kontanter i dem under natten. Men i nuläget vet vi inte om de har fått med sig något annat, säger Mikael Pettersson, KC-befäl vid Stockholmspolisen.

Väktare larmade

Väktare upptäckte kuppen strax före klockan 04 i natt. Då var bilen som ska ha använts vid stölden kvar på platsen. Men de misstänkta var försvunna.

– Det finns inga vittnen. Vi har haft en del patruller som sökt i närområdet, men det är svårt att leta när man inte vet var man letar efter, säger Mikael Pettersson.

Grov stöld

Det inträffade rubriceras som grov stöld. Mikael Petterson beskriver utredningsläget som svårt.

– Ofta när det händer sådana här saker försvinner gärningsmännen i något fordon med kraftig motor. Då kan de vara långt borta när vi är framme. Vi är väldigt beroende av vittnesuppgifter som sett när gärningen ägde rum, säger han.

Följ ämnen i artikeln