Brödrapar häktade för mord i Brandbergen

Publicerad 2018-08-18

Den 23-årige mannen dödades framför ögonen på sin syster i Brandbergen i onsdags.

I dag häktades ett brödrapar misstänkta för mordet.

– Min klient förnekar brott, säger den yngre broderns advokat Tobias Fälth.

Larmet om ett bråk i Brandbergen, Haninge, kom till polisen strax efter midnatt natten mot onsdagen.

När de första polispatrullerna kom fram till platsen upptäcktes en man och en kvinna, båda svårt skadade, utomhus.

Senare visade det sig att de skadade personerna var syskon.

Ambulanshelikopter skickades till platsen men den 23-årige broderns liv gick inte att rädda.

Häktar två bröder

Den 31-åriga systerns tillstånd förbättrades dock så till den grad att hon redan på sjukhuset kunde peka ut de två män som i dag ställdes inför jourdomstolen i Stockholms tingsrätt för en häktningsförhandling.

De två männen är bröder - i 20-årsåldern respektive 25-årsåldern - och har koppling till Haninge kommun. De har båda en varsin dom om våldsbrottslighet bakom sig sedan tidigare.

På videolänk från häktet Huddinge iklädd Kriminalvårdens gröna kläder mötte de två bröderna häktningsdomaren var för sig.

Båda var iklädda Kriminalvårdens gröna kläder och svarade kortfattat på de enstaka frågorna från rätten.

Vice chefsåklagare Stefan Creutz vid Södertörns åklagarkammare yrkade på att bröderna skulle häktas på sannolika skäl misstänkta för mordet på 23-åringen samt mordförsök på hans syster.

Både den yngre och den äldre broderns försvarsadvokater uppgav att deras klienter förnekade brott över huvud taget.

Och rätten gick på åklagarens linje - efter två separata förhandlingar häktades de två männen. Rätten gav också tillstånd till fulla restriktioner under häktningstiden vilket innebär att brödraparet varken kommer att få ta emot besök eller ta del av media.

Många vittnen

Åklagare Stefan Creutz är sparsam med kommentarer men menar att utredningsläget ser gott ut.

– Det är ganska många som har berättat så ärligt de kan om vad de har sett. En del vittnen kommer vi att höra igen och en del vittnen har vi inte hört än och sammantaget kommer vi att få en ganska bra bild om vi lägger ihop det här, säger han till Aftonbladet.

Han vill dock inte avslöja vilken metod han misstänker att brödraparet använt för att döda 23-åringen och skada hans syster.

– Det har skett inne bland bebyggelsen i Brandbergen så jag kan inte gå ut med någon information som påverkar. Däremot välkomnar jag att man hör av sig till polisen om man sett något. Vi vet att det är ovanligt många som sett delar eller hela det här förloppet, säger Stefan Creutz.

Följ ämnen i artikeln