”Saaben måste ha följt efter Engla”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-11

Nya vittnesuppgifter i Engla-fallet

Nya vittnen uppger att de har sett 42-åringens röda Saab stå parkerad bara några hundra meter från avtagsvägen till Englas hus.

Utanför bilen stod en man.

– Saaben måste sedan ha följt Engla upp mot hennes hus, säger en man från trakten till Dala-Demokraten.

De nya vittnena, ett par från Horndal, har berättat att de först körde förbi den cyklande Engla som färdades i samma riktning som dem.

En kort stund senare observerade paret en man stå utanför en röd Saab på en parkeringplats, belägen endast några hundra meter från vägen som leder till Englas hus, rapporterar Dala-Demokraten.

När mannen som nu är polisens nya vittne tittade i sin backspegel, såg han den röda Saaben svänga ut från parkeringsplatsen och följa efter Engla.

Några hundra meter längre bort såg paret det sällskap som tog bilderna på den röda Saaben och den cyklande Engla.

”Kan inte ha gått upp i rök”

Cirka en och en halv kilometer längre fram på vägen såg paret en bekant som färdades i en bil, på väg i motsatt riktning. Enligt mannen såg deras bekant kvartetten som promenerade, men inte den röda Saaben.

– Bilen kan inte ha gått upp i rök, utan måste ha svängt in efter Engla på vägen som leder till hennes hus, säger mannen till Dala-Demokraten som skriver att det inte finns några andra avtagsvägar på sträckan.

Mannen uppger till tidningen att om Engla kidnappades och fördes bort i en bil, har man troligtvis färdats på Stigsbovägen mot Hofors.

Englas mobiltelefon kan enligt honom ha slängts ut där i närheten och han uppger att mobiltäckningen är begränsad till en kort del av vägsträckan. I dag ska polisen åter försöka spåra Englas mobiltelefon, rapporterar DD.

I dag klockan 10 sker häktningsförhandlingar i Falu tingsrätt mot 42-åringen som är misstänkt för att ha fört bort Engla.

Följ ämnen i artikeln