Paret dog i tornadon men räddade dottern

Publicerad 2015-05-13

Tornadon tog deras liv.

Men tillsammans räddade de sin dotter.

– Det skulle inte gå att hitta två föräldrar som älskade sitt barn mer än dem, säger den döda mammans kusin.

Det var i söndags som en tornado drog fram i både Arkansas och Texas i USA och ödelade allt i sin väg. Ett flertal hem totalförstördes och fem personer miste livet.

Bland de döda finns Melissa och Michael Mooneyhan. Deras hus i Nashville i Arkansas såg ut som om det hade exploderat, beskriver räddningsarbetare förödelsen.

Men i all förödelse hittade räddningsarbetarna något de aldrig hade väntat sig. Under en bit av husvägg satt parets 18 månader gamla dotter hukande och gråtande mellan sina föräldrars kroppar. De som hittade henne säger att det såg ut som om föräldrarna försökt skydda dottern – och dött medan de gjorde det.

– Hon hade knappt ett skrapsår. Det fanns inte utrymme för henne att stå, men hon ville inte krypa ut därifrån. Jag tror inte att hon ville lämna sin mamma, säger räddningssamordnaren Soony Raulerson till NBC News.

”Växer upp med kärlek”

Dottern fördes till sjukhus men kunde kort efteråt skrivas ut och överlämnas till släktingar.

– Det är ett mirakel. Men den stackars flickan kommer aldrig att få lära känna sina föräldrar. Men hon är tillräckligt ung för att inte minnas det här, säger polisen John Gray.

Släktingarna som tagit hand om dottern är väldigt ledsna över Mellissas och Michaels bortgång. För en vecka sedan gick även Melissas mamma bort.

– Flickan var hela deras liv (Melissa och Michael, red.anm). För dem var hon deras största gåva och det skulle inte gå att hitta två föräldrar som älskade sitt barn mer än vad de gjorde. Hon kommer att växa upp med familj och med kärlek, säger Melissas kusin Polly McCammack.

På måndagen besökte familjemedlemmar det förstörda hemmet för att leta efter minnen, leksaker och annat för dotterns räkning.

Följ ämnen i artikeln