Hela mejlkorrespondensen med Ekeroth (SD)

Publicerad 2015-07-01

Här är hela Aftonbladets korrespondens med Kent Ekeroth angående hans umgänge med Berth Milton och hans semesterresa.

Trots de många frågorna har han fortfarande varken dementerat eller bekräftat Aftonbladets uppgifter.

Vi har fått uppgifter att du varit på semester på Mauritius och hälsat på Berth Milton. Kan du kommentera det?

Vad jag gör eller inte gör på semestern har du lika lite att göra med som jag har att göra med vem eller var du är på semester.

Vad tror du SD:s väljare tycker om att du umgås med Sveriges värsta skattesmitare?

Att jag känner Berth Milton tror jag vare sig SD:s väljare eller andra bryr sig om det minsta.

Vi har även uppgifter om att du lät riksdagen betala flyget till Stockholm och flyget från Stockholm och hem när du åkte för att hälsa på Berth Milton. Kan du kommentera det?

Jag vet inte vilken av alla resor till och från hemmet jag gör årligen som ni syftar på men ni borde veta att jag bor i Lund och Riksdagen står för resor mellan bostad och tjänsteställe för alla ledamöter, vilket givetvis inkluderar mig. Resor från och till bostaden är alltså normal gång, för alla ledamöter.

Enligt Berth Milton och nära vänner till honom beskrivs du som hans "BFF" (best friend forever). Hur kommenterar du det?

Vilka relationer jag har eller inte har med folk har du lika lite att göra med som jag har att göra med dina personliga relationer.

Så du tycker alltså att svenska skattebetalare ska betala ditt anslutningsflyg när du åker på semester?

Varför betalar du inte det flyget själv?

Du tycker inte att det är det minsta problematiskt att du som riksdagsledamot och ledamot i skatteutskottet bor hos Sveriges största skattesmitare?

Som jag skrev tidigare till dig: ”Jag vet inte vilken av alla resor till och från hemmet jag gör årligen som ni syftar på men ni borde veta att jag bor i Lund och Riksdagen står för resor mellan bostad och tjänsteställe för alla ledamöter, vilket givetvis inkluderar mig. Resor från och till bostaden är alltså normal gång, för alla ledamöter.”

Fotnot: Aftonbladet skickade även den aktuella reseräkningen till Kent Ekeroth (se bilden här intill). Trots det hävdar han att inte vet vilken resa som avses.

Följ ämnen i artikeln