Ny studie: Småsyskon är bättre bilförare än storasyskon

Publicerad 2018-08-17

Storasyskon må vara bra på mycket, men i trafiken tycks de inte briljera, enligt en ny engelsk studie.

Studien, som är gjord av ett företag som arbetar med bilförsäkringar, visar att det är vanligare att storasyskon kör för fort, kör i fel fil, rattsurfar och sminkar sig bakom ratten.

Har du alltid haft en känsla av att du är en bättre förare än ditt storasyskon? I så fall kommer nog inte en ny studie från England som en överaskning.

Tidigare studier har visat att den förstfödda i en barnaskara är mer intelligent, men enligt den nya studien från företaget Privilege Car Insurance, som arbetar med bilförsäkringar, tycks de i alla fall inte vara bättre förare.

Företagets studie visar att det finns stora skillnader mellan storasyskon och småsyskon när det kommer till att köra bil – och de är inte till de äldre syskonens fördel, skriver brittiska Mirror.

Vanligare att storasyskonen rattsurfar

Företaget har undersökt 1 395 bilister och resultaten visar att det är 89 procent vanligare att storasyskon kör för fort och 46 procent vanligare att de kör i fel fil.

De kom också fram till något som kanske är särskilt intressant i Sverige sedan den nya lagen mot rattsurfning. Enligt studiens resultat är det vanligare att storasyskon ägnar sig åt att just rattsurfa. Det är även 17 procent vanligare att de sminkar sig samtidigt som de sitter bakom ratten.