Limousin i full brand på motorväg: ”Jag är skärrad”

avFanny Westling

NYHETER

När limousinföraren Tobias Andersson var på väg hem kände han en skarp lukt från bilen.

Sekunder senare stod den i lågor.

– Jag vill inte ens tänka på vad som hade kunnat hända, säger han.

Tobias Andersson, 34, var på väg hem från att lämnat av åtta studenter på en bal i Karlskoga när allt hände.

– Vi körde i kortege med tre limousiner och hade avslutat dagen. Då började något skarpt lukta i bilen och efter det gick allting väldigt fort, säger han.

1 av 3 | Foto: LÄSARBILD

Tobias Anderssons kollega såg allting i backspegeln. Limousinen körde ner i diket för att undvika att krocka och efter det kastade Tobias Andersson sig ut. Då exploderade bakluckan och stora lågor slog ut. Sekunder senare var bilen övertänd.

– Jag är skärrad, jag vill inte ens tänka på vad som hade kunnat hända. Framför allt om det hade varit folk i bilen, säger Tobias Andersson.

Lastbilschaufför spärrade av

Enligt räddningstjänsten i Örebro är det antagligen en kabel som tagit fyr i bilen. De var på plats efter 5–10 minuter, men innan dess hjälpte en lastbilschaufför till med att spärra av trafiken och hjälpa ekipaget.

– Han gjorde verkligen allt han kunde göra. Han stannade, hjälpte till och dröjde kvar tills allt var över. Han var guld värd, det var skönt att ha någon att prata med och lugna ner sig med efteråt.

Köper brandsläckare imorgon

Efteråt satte sig Tobias Andersson med sina kollegor och smälte vad som hänt. Han är ägare för limousinföretaget, och tillsammans har de bestämt sig för att skaffa nya rutiner kring vad chauffören ska göra om en olycka händer.

– Och framför allt: vad gör vi om folk är i bilen? Det är långa fordon med mycket folk som sitter i bilarna. Det är hög musik, det är lampor som blinkar.

Första steget imorgon är att utrusta bilarna med en extra brandsläckare.

Därför börjar bilar binna – vanligaste orsakerna 00:38