Branden var anlagd

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-14

Hela familjen brann inne - fem barn dog

Desperat kamp Arthur McElhill och Lorraine McGovern och deras fem barn frsökte fly lågorna genom att klättra upp på taket, som rasade in och alla omkom.

Arthur McElhill och Lorraine McGovern samt deras fem barn dog när familjens hus började brinna i går morse.

Nu har polisen konstaterat att branden var anlagd. Spår av stora mängder bensin har hittats i huset.

– Detta är en av de mest tragiska och skakande mordutredningar som PSNI någonsin tvingats utföra, säger polismannen Norman Baxter.

Sedan elden på Lammy Crescent i Omagh släcktes i tisdags har polisen hittat rester av samtliga sju familjemedlemmar. Barnen var mellan 11 månader och 13 år gamla. De dog i lågorna tillsammans med sina föräldrar Arthur McElhill och Lorraine McGovern. Trots grannarnas och räddningstjänstens desperata försök att rädda familjen.

Händelsen i Omagh betecknas som den värsta någonsin i sitt slag i Nordirland. Nu förstärks tragedin ytterligare sedan polisen konstaterat att det troligtvis rör sig om mordbrand. Inne i huset har man hittat spår av stora mängder bensin, uppger AP. Enligt polisens talesman Norman Baxter misstänker man att någon hällt ut den brännbara vätskan inomhus och sedan tänt på.

- Vi behandlar huset som en brottsplats och har inlett en mordutredning, sa Baxter under en presskonferens i dag.

Ingen misstänkt finns ännu för dådet.

Sovrummen låg en trappa upp, och när branden bröt ut i bottenvåningen kunde familjen bara fly uppåt, till taket. Där mötte de sin död när hela huset rasade ihop.