Polisen söker vittnen efter dödsskjutning

David Carlsson/TT

Publicerad 2019-12-03

En man avled efter en skjutning i Malmö på måndagskvällen.

En person har anhållits efter måndagens skjutning i Malmö, då en 25-årig man avled.

– Vi jobbar väldigt hårt mot de kriminella miljöerna, säger Anders Wiberg, biträdande polisområdeschef i Malmö.

Den anhållne är misstänkt för delaktighet i skjutningen. Efter förhör beslutade åklagare under natten att mannen skulle anhållas misstänkt för mord.

Anders Wiberg, biträdande polisområdeschef i Malmö, säger att gripandet har kunnat ske tack vare Operation rimfrost, polisens pågående satsning mot gängbrottslighet.

– Vi delar bilden som finns hos allmänheten att man kan uppleva saker och ting otryggt. Det vi kunde göra mer av i går var att ha fler poliser på gatan, vilket gjorde att det kunde bli ett frihetsberövande senare, säger Wiberg vid en pressträff.

Hittad på trottoaren

Polisen larmades till området Hermodsdal i Malmö vid halv åtta på måndagskvällen efter uppgifter om skottlossning.

– Vi anträffar ganska omgående en man som ligger på trottoaren. Mannen är allvarligt skadad och förs till sjukhus, där vi senare får besked att han avlider, berättar Claes-Arne Hermansson, chef för sektionen för grova brott i Malmö.

Polisen arbetar nu med att få in vittnesuppgifter från platsen och att söka av kameror i området. Polisen uppmanar dem som kan ha information om händelsen att höra av sig.

Söker vittnen

– Vi har fått in några vittnesmål, men inte tillräckligt mycket. Vid den tiden borde det finnas fler. Därför vill vi gärna ha kontakt med personer som kan veta något, säger Hermansson.

Hermansson vill inte berätta något om den anhållne, annat än att han är 23 år och känd av polisen sedan tidigare. Motivet och detaljerna kring mordet är heller inte klara.

– När det kommer till antalet skott håller vi på att utreda, vi har fått olika uppgifter om det.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln