Polisen söker fler offer för misstänkt serievåldtäktsman

Publicerad 2020-03-11

En Uppsalabo i 45-årsåldern misstänks sedan årsskiftet för grova sexbrott mot ett antal kvinnor i Uppsalatrakten. Mannen sitter sedan en tid häktad. Efter att hans mobil genomsökts letar polisen nu efter fler kvinnor som drabbats, rapporterar SVT Uppsala.

Enligt kammaråklagare Moa Blomqvist handlar det om vanliga kvinnor i 20–40-årsåldern. De har kommit i kontakt med Uppsalabon på dejtingsidor och sedan träffat honom på riktigt. Vilka dejtingsidor det handlar om vill hon inte berätta ännu, av utredningstekniska skäl.

Uppsalabon häktades tidigare för fyra våldtäkter, men misstänks för ytterligare minst två. Dessutom misstänks han för kränkande fotografering.

– I dagsläget är det sju kvinnor som är målsägande. Det är inte överfallsvåldtäkter utan det är snarare dejtingvåldtäkter, de har träffats och varit hemma hos någon av parterna. Där har det skett ett sexuellt övergrepp, säger Moa Blomqvist till SVT.

Det finns inget som tyder på fler förövare, utöver 45-åringen. Däremot tror polisen att det kan finnas fler offer som ännu inte gett sig till känna.

Via sin advokat förnekar 45-åringen att han skulle begått något brott. Enligt advokaten Hanna Lindblom har han en förklaring men på grund av förundersökningssekretess är hon förhindrat att berätta mer.

Följ ämnen i artikeln