Stenattack i friluftsområde "extremt ovanlig"

TT

Publicerad 2019-07-03

Kvinnan blev överfallen vid Källtorpssjön vid Hellasgården i Nacka utanför Stockholm. Bilden är tagen vid ett helt annat tillfälle. Arkivbild.

Attacken i ett friluftsområde i Nacka i söndags, där en kvinna i 50-årsåldern blev nedslagen av en man med en sten, förbryllar polisen. Ingen misstänkt har gripits.

– Det är extremt ovanligt att det sker oprovocerade misshandlar så här nära en badsjö, säger Marcus Warneby vid Nackapolisen till Aftonbladet.

Det var vid 19-tiden i söndags som kvinnan plötsligt blev slagen i bakhuvudet med en sten när hon promenerade vid en sjö vid Hellasgården i Nacka utanför Stockholm. Skadorna beskrevs som allvarliga.

Kvinnan blev inte rånad eller utsatt för några andra övergrepp. Polisen efterlyser nu vittnesmål från området och Marcus Warneby konstaterar för Aftonbladet att händelsen är ovanlig på flera sätt:

– Dels är det platsen – det är ovanligt att vi har ett överfall i ett sådant här område och det är ovanligt att våldet är så här grovt. Det är också ovanligt att vi inte kunnat se någon koppling mellan de två, normalt finns det oftast en relation i grunden men det förefaller vara en random person, säger han.