William, 16, sörjer sina vänner: ”Tror de bara skulle köra ett varv”

Publicerad 2024-05-22

NORRKÖPING. Vuxna och ungdomar passerar minnesplatsen i tårar.

Här dog tre tonåringar i en tragisk trafikolycka i går kväll.

En av dem som sörjer är den nära vännen William Breimer, 16.

– De hade otroligt mycket kvar av livet, säger han.

I det brända skogspartiet ett par meter från vägen står ett stort blått hjärta. Evigt saknade har någon skrivit. Vuxna och ungdomar står runt omkring i den delade sorgen. William Breimer, 16, har med sig en Coca cola zero och en blombukett till minnesplatsen.

– Jag vet att min vän inte dricker något annat än Cola zero om han får välja, säger han.

De har känt varandra sedan lågstadiet och är fortfarande nära vänner.

– Vi är från lite olika områden men man brukar säga att man är från samma ställe. Vi är alla från Skärblacka.

Fem personer var med i bilen som i går kväll tragiskt körde av vägen. Tre av dem dog, två andra vårdas på sjukhus. Deras läge beskrivs som stabilt.

William Breimer kände dem alla.

– De umgås en del med varandra. Jag tror att de bara skulle köra ett varv för att de hade tröttnat på att spela fotboll.

William, 16, kände tonåringarna som dog i olyckan.

 

Flagga på halvstång.

”Har alltid velat bli mekaniker”

Han var närmst de två killarna som nu gått bort. Han beskriver sina vänner som snälla och glada. Två bilintresserade killar med mycket kvar i livet och fina framtidsplaner.

– Men dem blir det inte något med nu.

– Den ena av dem drömde att få skruva på lastbil, han har alltid velat bli mekaniker. Och den andra har alltid velat ha en familj och få vara ute och åka bil, säger William Breimer.

Nu står deras EPA-traktorer kvar på skolgården utanför Mosstorpsskolan i Skärblacka. Där har ungdomar från staden samlats i dag. De har prytt bilarna med blommor och plakat.

– Eleverna har tagit initiativ till att smycka dessa bilar, och sen har de valt att komma hit för att minnas sina kompisar. Det är här eleverna har valt att samlas så det är fint, säger rektorn på skolan, Carita Johansson.

Hon fortsätter:

– Mindre samhällen sluter upp på ett sätt och alla känner alla, så det blir otroligt påtagligt.

Tre tonåringar dog i olyckan på tisdagskvällen.

 

Flera ungdomar har samlats på skolgården.

”Ska åka epor”

För William Breimer kändes nyheten i går kväll overklig.

– Det är tragiskt och sorgligt, det är sånt här man ser på nyheterna och tänker ”oj”. Men nu är det faktiskt folk man känner.

Två av dem som satt i bilen överlevde olyckan. En av dem har William Breimer pratat med i dag.

– Vi har pratat lite, men det är viktigt att han får bearbeta olyckan. Han har klarat sig med lindriga skador. Han har ont men det jobbigaste för honom är ju att ha sett allt som hänt.

Nu har några i området styrt upp en egen minnesstund för sina kompisar, på sitt egna vis. De ska köra ett ”minneståg” med sina EPA-traktorer från parkeringen på Mosstorpsskolan in till Norrköping.

– Vi ska åka epor och bilar i 30 hela vägen. Sen ska vi samlas någonstans för att ha en minnesstund, säger William Breimer.

Carita Johansson, rektor på Mosstorpsskolan.

 

Följ ämnen i artikeln