Fast i container med kokain – ringde polisen

TT-AFP

Publicerad 2019-07-25

Antwerpens containerhamn. Två kokainsmugglare ringde polisen efter att de låst sig själva inne i en container i den 40-gradiga hettan. Arkivbild.

Det var det värsta tänkbara tillfället att bli inlåst i en container full med kokain i Antwerpens hamn. På onsdagen slogs nämligen värmerekord i Belgien.

På något sätt hade två misstänkta drogsmugglare från Antwerpen låst sig själva inne när de hämtade drogerna i containern, och lyckades inte ta sig ut igen.

När värmen steg inne i plåtlådan och männen befarade att de skulle kvävas ringde de i desperation till polisen. Det tog polisen två timmar att hitta rätt container i den jättelika hamnen – Europas näst största hamn efter Rotterdam och Västeuropas främsta nav för narkotikasmuggling.

På sociala medier cirkulerar filmer som visar hur polis häller vatten över de båda misstänkta, som omedelbart gav upp, för att svalka dem i den 40-gradiga hettan.

Hur mycket narkotika som beslagtogs har inte kommunicerats. I ett tillslag i fjol i Antwerpens hamn beslagtogs över 50 ton kokain från Latinamerika, det största någonsin.