Man i 25-årsåldern misstänkt för dubbelmord – polisen jagar flera personer

Publicerad 2019-06-05

De två männen hittades avklädda, skjutna och döda i ett källarförråd i Sätra.

I dag förhörs en man i 25-årsåldern som sitter anhållen för dådet – samtidigt jagas ytterligare utpekade personer, enligt Aftonbladets uppgifter.

Polisen vädjar till allmänheten om tips och observationer kring dubbelmordet i början av april.

Mannen anhölls i sin frånvaro i förrgår och i går kunde han gripas av polisen klockan 9.45 på förmiddagen.

Han misstänks för inblandning i dubbelmordet i Sätra den 10 april.

De två männen hittades först dagen efter, den 11 april, avklädda och inlåsta i ett källarförråd.

Båda var skjutna och i det trånga utrymmet fanns kulhål i väggarna.

Förnekar brott

Den nu gripne och anhållne mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Han förhördes inledningsvis i går och i dag förmiddag hölls nya förhör.

– Han förnekar brott och har lämnat svar på det som man har förstått att man riktar emot honom, säger mannens advokat Slobodan Jovicic.

Efter förhören meddelar polisen att mannen sitter fortsatt anhållen.

Enligt Aftonbladets uppgifter finns teknisk bevisning som binder mannen till brottsplatsen. Han ska också enligt egen utsago känna offren som är två män i 20-årsåldern.

Samtidigt är ett flertal ytterligare utpekade personer misstänkta i utredningen, enligt Aftonbladets uppgifter, men dessa ska polisen ännu inte ha fått fatt på.

– Jag vill inte kommentera den här utredningen över huvud taget, säger åklagaren och förundersökningsledaren Tove Kullberg.

I ett pressmeddelande som polisen skickade ut i går berättas att deras ”uppfattning är att morden är en intern uppgörelse bland lokala kriminella.”

Den anhållne mannen kommer från Stockholms södra förorter och har tidigare lagförts för några fall av narkotikabrottslighet i just Sätraområdet.

Dementerar tortyr

Han har dock inte dömts för våldsbrottslighet tidigare.

I pressmeddelandet dementerar polisen att offren för dubbelmordet torterats.

— Det har florerat rykten att det skulle ha varit tortyr så man gick ut med det för att lugna ner de ryktena, säger åklagaren Tove Kullberg.

Samtidigt uppmanar polisen allmänheten att höra av sig med tips som dubbelmordet.

– Om man har en känsla av att man har någon information som kan vara till nytta för polisen som man inte delat med sig av får man gärna höra av sig på telefonnummer 11414, säger Anna Westberg på polisens mediecenter i Stockholm.