Våldtäktsmisstänkta influencern: Jag är oskyldig

Publicerad 2020-02-12

Influencern är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på en efterfest.

Nu slår han tillbaka på sociala medier.

– Jag är misstänkt för ett brott som jag absolut inte begått, säger han på Instagram.

Youtubern och influencern är i 25-årsåldern och har miljontals visningar på nätet.

På lördagsmorgonen anmälde en kvinna i 20-årsåldern att hon blivit våldtagen i Stockholmsområdet.

Hon pekade ut influencern för att ha förgripit sig på henne när hon låg och sov i en lägenhet, enligt uppgift till Aftonbladet.

Det misstänkta sexualbrottet ska skett i samband med en efterfest, enligt samma uppgifter. Bostaden där händelsen ska ha inträffat tillhör en annan känd influencer.

”Väldigt mycket spekulationer”

Den våldtäktsmisstänkte influencern greps och anhölls senare på lördagen. Efter flera förhör blev han på måndagen släppt på fri fot.

Samma kväll som frisläppandet publicerade han en så kallad Instagram-story där han ville förklara situationen eftersom att det är ”väldigt mycket frågor och väldigt mycket spekulationer”.

– Utåt har det skrivits att en viss profil blivit misstänkt för ett brott. Jag vill vara genuin mot mig själv och lika ärlig mot er (Instagram-följarna, reds.anm.), och vara först med att nämna att det är mig det berör, säger han.

– Jag är misstänkt för ett brott som jag absolut inte begått, jag är oskyldig.

I videon fortsätter han med att berätta att han ”nu hoppas på att åklagare och poliser verkligen gör sitt jobb rätt, så att allting kan falla plats”.

Den misstänkta influencern har nu blivit släppt på fri fot.

”Extra tungt just nu”

– Det enda som känns extra tungt just nu är egentligen att hela processen rör så mycket mer än bara mig själv, för det går även ut över min familj, över mina vänner, alla min samarbetspartners.

– Och det behöver absolut inte vara så, för ingen av de förtjänar att vara i den här situationen. Jag tycker verkligen att ingen förtjänar att hamna i en sån här situation, speciellt när man vet att man inte gjort någonting fel.

Åklagaren som leder utredningen om den misstänkta våldtäkten uppger att mannen fortfarande är misstänkt och att utredningen fortsätter.

Aftonbladet har utan framgång sökt influencern för en kommentar.