38-åring försvann – ska ha planterat blod i vänners bil

Försvann i norska Molde och hittades i Frankrike

Publicerad 2019-09-23

Mannen kom inte till jobbet och i Norge inleddes en stor insats för att hitta honom.

Ett gift par i 40-årsåldern häktades misstänkta för människorov.

Då dök mannen upp i Frankrike.

Nu åtalas han.

Den 25 juni förra året kom den 38-årige ungerske mannen inte till sig jobb i norska Molde som han skulle. När polisen åkte hem till mannen hittade de krossat glas och blodspår, skriver norska Dagbladet.

Snart inleddes en polisutredning om människorov. Kort därefter häktades ett gift par i 40-årsåldern misstänkta för att ha fört bort mannen.

I deras bil hittades utredarna blodspår från mannen.

Polisen påträffade också mannens bankkort och pass under sökandet efter honom. Men mannen gick inte att finna. Paret som enligt norska medier ska ha haft någon form av relation till 38-åringen häktades den 29 juni.

En vecka senare dök den försvunna mannen upp. I Frankrike.

De häktade makarna släpptes då och i stället blev 38-åringen själv brottsmisstänkt för att ha iscensatt sitt eget försvinnande.

38-åringen nekar till brott, uppger NRK. Han uppger att rest till Frankrike för att han behövde komma i väg lite och att han varit ovetande om uppståndelsen i Norge.

Blodspåren i hans hem och det äkta parets bil ska enligt mannen ha en ”naturlig förklaring”.

– Han kommer att ge sin förklaring i rätten på tisdag, säger mannens försvarare Astrid Bolstad till Dagbladet.

Åklagaren hävdar att mannen planterat ”bevisen” för att ge makarna han varit bekant med skulden för hans försvinnande och menar att 38-åringen ska dömas för att iscensatt ”kidnappningen”. Brotten man anklagas för kan ge upp till tio års fängelse.

Följ ämnen i artikeln