Man anhållen efter larm om bomb – Säpo inkopplad

avAdam Westin, Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

I källaren i flerfamiljshuset hittades en misstänkt bomb.

Föremålet bedömdes under morgonen som ofarligt – men en man är anhållen misstänkt för flera brott.

Säpo informerades under kvällen om fallet.

Polisen larmades klockan 22.22 på torsdagskvällen. En boende i flerfamiljshuset i Frölunda hade hittat ett misstänkt föremål i källaren och ringt 112.

Polisen gjorde bedömningen att det kunde vara en skarp sprängladdning. Föremålet flyttades utomhus och de boende blev inrymda i väntan på bombtekniker.

Strax före 05 kunde de yttre avspärrningarna.

– Föremålet är bedömt som ofarligt. En lägenhet och ett förråd är fortfarande avspärrade, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Föremålet kan enligt polisen kopplas till en man i 35-årsåldern. Han hade tidigare under kvällen ringt SOS Alarm, ett samtal som rubricerades som utsläpp av farligt ämne eller drivmedel, uppger GP.

Mannen anhölls av jouråklagare under natten, misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse, grovt olaga hot och vapenbrott.

1 av 4 | Foto: Foto: Oscar Magnusson
Misstänkt föremål hittat i Frölunda.

Mannen har enligt uppgift till Aftonbladet uttryckt ilska och frustration över tidigare myndighetsbeslut.

– Han greps på plats i anslutning till föremålet och misstänks för grovt olaga hot och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. De misstankarna kvarstår, säger Johan Josarp.

Säkerhetspolisen har under kvällen informerats om fallet.

– Det gör vi alltid i sådana här ärenden, när det handlar om misstänkt farliga föremål och vissa indicier runt omkring. Det handlar om hur han har uttryckt sig och betett sig.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Frölunda

SOS Alarm

Vapenbrott