Vill att gamla äter i skolan

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-24

Skollunch ska ge pensionärer roligare tillvaro

Pensionärerna i Södertälje är för ensamma och uttråkade.

Nu har politikerna kommit på en lösning:

Skollunch tillsammans med eleverna.

möte med barn I Södertälje tror politikerna att pensionärerna skulle må bra av att äta tillsammans med skolbarnen. ”Det kan vara ett bra sätt för ensamma pensionärer att få träffa andra”, säger äldreomsorgsnämndens ordförande Kerstin Pettersson.

Alltför många pensionärer i Södertälje får äta sin pölsa i ensamhet. Men problemet kan nu vara nära en lösning. I alla fall om politikerna får bestämma. De tror nämligen att de gamla kommer att må bättre om de får äta i skolmatsalen tillsammans med barnen.

– Jag tycker att vi bör satsa på detta. Det kan vara ett bra sätt för ensamma pensionärer att få träffa andra, säger äldreomsorgsnämndens ordförande Kerstin Pettersson (V) till Länstidningen i Södertälje.

Sitter med barnen ibland

I Hölöskolan har ett sånt här försök pågått sedan ett år tillbaka. Men skolans biträdande rektor Peter Boström har ännu inte sett barnen och pensionärerna förenas i glädje över snabbmakaronerna och köttbullarna.

– Det är en handfull pensionärer som kommer hit och äter. Men jag kan inte säga om det lett till mer fördjupade kontakter mellan skolbarn och pensionärer. I bland sitter de gamla och äter för sig själva och ibland tillsammans med barnen, säger han till tidningen.

Frågan ska nu behandlas i fyra kommundelsnämnder, utbildningsnämnden och äldreomsorgsnämnden.

Följ ämnen i artikeln