Avgörande Tesla-beslut kommer under tisdagen

Publicerad 2023-11-28

Tesla fick i går rätt mot Transportstyrelsen.

Men det finns inga registreringsskyltar hos skylttillverkaren, bara hos Postnord, uppger Transportstyrelsen för Aftonbladet.

Det avgörande beslutet kommer i stället att fattas klockan 14 i dag.

Tesla stämde i går måndag Transportstyrelsen i Norrköpings tingsrätt, och Postnord i Solna tingsrätt.

I går fick bilföretaget rätt mot Transportstyrelsen, som nu måste se till att de registreringsskyltar som finns hos skylttillverkaren Scandinavian Motorcenter lämnas ut.

”De har lagrats av Postnord”

Men på tisdagsmorgonen säger Transportstyrelsens presschef Mikael Andersson till Aftonbladet:

– Skyltar för Teslabilar har fortsatt produceras under hela den pågående strejken. Enligt gällande avtal ska Scandinavian Motorcenter alltid lämna från sig alla tillverkade skyltar till Postnord och inte spara något. Inga skyltar för Teslabilar finns med andra ord hos skylttillverkaren. De har lagrats upp av Postnord, säger Andersson.

Tesla begärde i går att Postnord ska lämna ut 28 registreringsskyltar som företaget vägrar lämna ut. Nu blir Solna tingsrätts beslut avgörande för om Tesla får några registreringsskyltar.

– Klockan 14 i dag meddelas ett beslut, säger Viktoria Flodin på avdelning 1 på Solna tingsrätt.

Postnords vägrar lämna ut skyltar

Bakgrunden till Postnords vägran att lämna ut Tesla-skyltarna är att fackförbundet Seko, som organiserar brevbärare, initierat sympatiåtgärder till stöd för IF Metalls strejk mot Tesla. Sympatiåtgärderna innebär att Postnords Seko-medlemmar för närvarande inte delar ut post till Tesla.

Postnord har i sin tur meddelat att Tesla inte kan hämta registreringsskyltarna hos Postnord, som en följd av Sekos sympatiåtgärder.

Följ ämnen i artikeln