Trump attackerar Joe Biden – från Air Force One

Uppdaterad 2019-08-08 | Publicerad 2019-08-07

Donald Trump är ute på turné för att ena landet efter masskjutningarna.

På Air Force One mellan Dayton och El Paso såg han Joe Biden på tv.

Och kunde inte låta bli att gå till attack mot ”Sömnige Biden”

De två masskjutningarna i helgen där minst 30 personer dödades har lämnat ett stort avtryck i USA. Det kommer krav från flera politiker att man ska se över vapenlagarna och president Donald Trump har fått kritik för vad många kallar en hatretorik.

Under onsdagen gav sig presidenten i väg på en resa där han ska besöka de två drabbade städerna. Vid 17-tiden, svensk tid, landade presidenten med sitt stora flygplan, Air Force One, på flygplatsen i Dayton. Han var på plats i staden knappt tre timmar för att sedan flyga vidare mot El Paso i Texas.

Presidenten: Joe Biden är sååå tråkig

Under tiden som presidenten var i luften på väg till El Paso höll demokraternas toppkandidat, Joe Biden, ett tal där han kritiserade Trumps politiska retorik, som han menar ger kraft till vit maktrörelsen. Bidens ord fick Donald Trump att gå i taket.

Redan innan den förre vicepresidenten hade talat klart så dök det upp en tweet där han kallar Joe Biden för trött och tråkig: ” Tittar på när sömnige Joe Biden håller tal, sååå tråkig, lama mainstream media kommer att förlora massor med klick och dö med den här killen. För att nämna faktum, vårt land kommer gå så dåligt med honom, det är fakta”, skrev Trump.

PODD: Vem kan vinna över Donald Trump?

Demokraterna börjar mobilisera för att vaska fram en kandidat som de hoppas ska kunna besegra Donald Trump i valet 2020. Aftonbladet Daily reder ut vilka kandidaterna är och vem som har bäst chans att vinna över den sittande presidenten.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen