Tog selfie på vägen till möhippan - dog åtta minuter senare

Uppdaterad 2018-10-04 | Publicerad 2014-06-25

Collette Moreno, till vänster, tog en selfie med sin bästa vän Ashley Theobald. De var på väg till Collettes möhippa. Men bara minuter efter selfien kom bilen över på fel sida vägen och Collette dog i krocken.

Collette Moreno, 26, tog en selfie på väg till sin egen möhippa.

Åtta minuter senare var hon död.

Nu riskerar föraren och bästa vännen Ashley Theobald, 26, böter för vårdslöshet i trafik.

Det var i fredags på Highway 5 i Missouri som olyckan skedde, skriver Daily News.

Vid krönet på en kulle frontalkrockade bilen, en Chevrolet, med mötande fordon och den blivande bruden Collette Moreno dog.

– Det känns som en sjuk dröm jag vill vakna upp från. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant, säger Karie Arie, offrets mamma, till Fox4KC.

En leende sista bild

De båda vännerna hade känt varandra sedan sjuan på högstadiet. Före den ödesdigra krocken ska de ha varit på gott humör, lyssnandes på Taylor Swift i bilen.

Ashley Theobald ska tidigare under dagen ha postat en uppdatering på Facebook om att hon sett fram emot helgens festligheter.

En sista leende bild på vännerna förevigades åtta minuter före bilkraschen.

Ville skona vännen från astma

Krocken ska ha skett efter att kvinnorna hamnat bakom en stor lastbil med illaluktande avgaser. Eftersom Collette Moreno hade astma började hon hosta och Ashley Theobald svängde ut för att bli av med gaserna. Det var då den mötande bilen lurade bakom en krök.

Ashley Theobald försökte väja, men det var för sent. Det mötande fordonet körde rakt in i passagerarsidan på Chevroleten.

Skulle gift sig på Jamaica

Ashley Theobald och det mötande fordonets förare, en 25-årig man, kom undan med lindriga skador. Trots att Collette Moreno bar bilbälte, avled hon senare av sina skador.

Nu riskerar Theobald att få böter för vårdslöshet i trafik, men klarar sig från hårdare straff, enligt Daily News.

Den 26 juli skulle Collette Moreno ha gift sig med sin 28-årige make på Jamaica. Hon var också mamma till en 5-årig son.

Följ ämnen i artikeln