Vem hjälpte Melvin, 3, när han blev ensam kvar på bussen?

Publicerad 2015-05-29

Nu söker mamman efter hjältekvinnan.

Melvin Karlsson, 3, hann inte med när förskolegruppen gick av bussen – nu vill mamman tacka den okända kvinna som hjälpte honom.

Melvin Karlssons förskolegrupp hade varit på utflykt och var på väg tillbaka när något hände.

– Tydligen ska det ha varit en av pojkarna som varit rätt hysterisk på bussen så av någon anledning blir det rörigt när de gick av, så Melvin blir kvar, säger mamma Jenny Nyström, till Aftonbladet.

Enligt förskolepersonalen ska chauffören ha kört så fort att de inte hann reagera på att Melvin var kvar ombord – förrän det var försent.

– En av pedagogerna sprang ut i vägen och försökte stoppa bussen, men den körde iväg.

Kvinna hjälpte honom

Förskolan tog direkt kontakt med bussbolaget och fick veta att Melvin åkt med till bussgaraget – tack vare en okänd kvinna som hjälpt honom.

– Efter att Melvin blev ensam kvar så ska kvinnan ha gått och satt sig bredvid honom och berättat för chauffören vad som hänt, säger mamma Jenny och fortsätter:

– Sen hade hon åkt med hela vägen till bussgaraget och där suttit och väntat med honom, tillsammans med chauffören som gav Melvin ett äpple.

Enligt förskolan ska Melvin ha suttit bredvid kvinnan i början av bussturen men sedan bytt plats eftersom att chauffören kört så fort.
– De ville inte att en okänd skulle behöva sitta och hålla i honom.

Nu vill mamman tacka kvinnan

Jenny fick reda på vad som hänt när förskolan ringde henne i samband med att Melvin var på väg tillbaka.

Nu vill hon tacka kvinnan som hjälpte hennes son. I en efterlysning på Facebook skriver hon: "Söker den kvinnan som idag åkte buss 751 mot Hovsjö vid ca 11.20-11.30. Min son kom inte av bussen tillsammans med förskolan och blev ensam kvar. Du satte dig då hos honom och gick fram till busschauffören. Du skulle klivit av i Hovsjö men stannade hos min son tills personal från förskolan kom och hämtade honom från bussen/bussgaraget".

– Jag vill få tag på kvinnan och tacka henne. Det är inte alla som skulle ha gjort som hon.

Enligt personalen ska kvinnan ha varit i 17-18-års åldern.

Har fortsatt förtroende för förskolan

Jenny menar att hon, trots det som hänt fortfarande har förtroende för förskolan.

– Det var en olyckshändelse och det får inte hända igen. Men jag vill inte på något sätt anklaga personalen.

Vad sa Melvin?

– När jag kom och hämtade honom så sa han att ”mamma jag vill inte åka buss igen”.

Trots det verkar Melvin så här i efterhand ha tagit det hela med ro, även om han blev orolig när bussen åkte iväg. När mamma Jenny frågar honom hur det kändes att bli kvar på bussen förklarar han:

– Då gråta jag.

Följ ämnen i artikeln