Ytterligare en person anhållen för terroristbrott

Publicerad 2018-05-28

Tre personer sitter häktade sedan tidigare – och på måndagsmorgonen anhölls även en fjärde person misstänkt för att ha planerat terrorbrott, skriver Säpo i ett pressmeddelande.

Den tredje maj häktades tre personer som gripits vid polisräder i Akalla och Strömsund, misstänkta för att ha förberett ett terrordåd i Sverige.

Alla tre är misstänkta på sannolika skäl för förberedelse till terroristbrott, och en av dem är även på sannolika skäl misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

Samtliga har nekat till brott.

I samma ärende ska på måndagsmorgonen nu alltså en fjärde person ha anhållits – misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

– Personen har varit anhållen i sin frånvaro en kortare tid, och själva omhändertagandet verkställdes imorse i Stockholmsområdet, säger Säpos presschef Karl Melin till Aftonbladet.

Säpo vill inte berätta mer i detalj var i Stockholm gripandet ägde rum.

– Vi har vidtagit en rad olika utredningsåtgärder som lett fram till det här gripandet.

”Kan inte utesluta fler inblandade”

Kan ytterligare personer bli intressanta i utredningen?

– Vi kan inte utesluta att det finns ytterligare personer, och det är ju de utredningsåtgärder vi vidtagit sedan tidigare som lett fram till det här gripandet, säger Karl Melin.

Förundersökningen ska nu fortsätta genom vidare förhör med de misstänkta samt analyser av beslag som gjorts.

Följ ämnen i artikeln