Felicia, 25, hemma efter olyckan i Thailand: ”Underbart”

Publicerad 2023-10-25

25-åriga Felicia var på långresa i Thailand när den tragiska olyckan inträffade.

Felicia Cedergren, 25, hamnade i koma i Thailand efter en mopedolycka.

Efter familjens kamp är hon nu tillbaka i Sverige.

– Det är helt underbart att hon är hemma, säger morbror Daniel Cedergren.

Efter den allvarlig mopedolyckan på paradisön Koh Samui hoppade familjen på första bästa plan.

När de kom fram till sjukhuset två dagar senare var Felicia försatt i koma.

De svåra skadorna och den utgångna reseförsäkringen försvårade möjligheterna att få hem henne, men nu meddelar morbror Daniel Cedergren att hon landat i Sverige.

– Det är helt underbart. Det är någon slags lättnad att vi fick hem henne trots alla omständigheter, säger han.

Felicia vårdas fortsatt på sjukhus och läkarna har kunnat konstatera att skadorna är mer omfattande än man först trodde.

– Man har upptäckt att vissa nervtrådar i hjärnan är av och man vet inte riktigt hur det kan påverka henne. Hon kanske inte blir riktigt som hon varit tidigare. Man vet inte när hon kommer att vakna och det är en jobbig känsla att inte veta hur hon kommer att må. Jag hoppas att hon kan vara stark genom det här, säger han.

”Det är någon slags lättnad att vi fick hem henne trots alla omständigheter”, säger Felicias morbror Daniel Cedergren.

Hyllningen

För att kunna få hem Felicia tvingades familjen samla ihop 900 000 kronor för sjukhuskostnader och transport, något man lyckades med tack vare donationer. Nu vill de hylla alla som hjälpt till.

– Det var ju en pengafråga eftersom att hon inte hade någon försäkring. Men det ordnade sig till slut tack vare donationer från alla fina människor som stöttat oss. Utan dem hade det inte varit möjligt att få hem henne, säger Daniel Cedergren.

”Blev en häxjakt”

Samtidigt har man tvingats brottas med anklagelser i sociala medier om att allt bara skulle ha varit ett bedrägeri. Något som tagit hårt på familjen.

– Den blev en häxjakt. Att behöva ta en massa skit från människor som ifrågasätter det här utan anledning, det är livsfarligt och jag tror inte de vet vad de hållit på med. Jag hoppas de tar sig en funderare över vad de ställt till med.

Följ ämnen i artikeln