Rymning från Sis-hem – en på fri fot

Publicerad 2023-09-17

Fem personer rymde under natten från Sis-hemmet Sundbo utanför Fagersta.

Polisen larmades till platsen och fyra personer kunde fångas in, en person är fortfarande på fri fot.

– Vi har varit på plats under natten med bland annat hundpatruller och helikopter, säger Mathias Rutegård, presstalesperson på polisen.

Polisen larmades till Sundbo ungdomshem kl 00.27 då fem personer flytt från hemmet genom att hota personalen.

– De har hotat personal under flykten och bland annat kommit över bilnycklar. De har inte använts då de lämnar platsen till fots. Vi har varit på plats under natten med bland annat hundpatruller och helikopter, säger Mathias Rutegård, presstalesperson på polisen.

Fyra av fem personer kunde fångas in under natten. Ingen person skadades fysiskt i samband med rymningen. En person är fortfarande på fri fot.

– Den initiala jaktfasen är över, däremot övergår arbetet till någon form av normalt arbete där vi fortsatt är intresserade av att få in den femte personen, ungdomshemmet är också involverade i det arbetet, säger Mathias Rutegård.

Polisen vet i nuläget inte vad det handlar om för personer som har försökt rymma.

– Men vi gör bedömningen att det inte finns någon oro för allmänheten på grund av rymningen, säger Mathias Rutegård.

Flera rymningar tidigare

Tidigare i år har flera rymningar skett från det aktuella Sis-hemmet. I juli rymde tre ungdomar från hemmet och tvingade till sig en bil. De kunde kort därefter stoppas av polisen.

Sis-hemmet i Sundbo. Arkivbild från 2008.

Tidigare samma månad rymde två ungdomar efter att ha tagit en kvinna ur personalen som gisslan. Efter den händelsen ändrade hemmet på sina rutiner för att öka säkerheten.

Följ ämnen i artikeln