Meddelandet från Espresso House-chefen: Drar av en timme här och var

Många vittnesmål om utbrett gratisarbete på stora kafékedjan

avGustaf Tronarp

Personalkostnaderna är för höga – därför kommer några av era timmar att plockas bort.

Det är innebörden av ett meddelande som en arbetsledare på Espresso House skickat ut i en sluten Facebook-grupp.

– Helt horribelt, säger Per Persson på Hotell- och restaurangfacket.

Den tämligen tydliga rubriken är skriven i versaler.

”PERSONALKOSTNAD”, står det överst i inlägget, som postats i en sluten grupp på Facebook för Espresso House-anställda i en Stockholmsförort.

Sedan följer ett meddelande som väckt ilska bland medarbetarna.

”Vi ligger dessvärre jättehögt i personalkostnad just nu. Hoppas att det är okej med alla att jag drar av en timme här och var. Eftersom ni inte är så bra på att svara på inlägg, så tar jag mig friheten att justera detta nu direkt. Ni får säga till om ni är missnöjda”.

Inlägget avslutas med en glasögonprydd smiley som ler.

Kritiken: ”Finner inga ord”

Många medarbetare vittnar om att obetalt övertidsarbete är mycket vanligt förekommande på kafékedjan.

En uppgiftslämnare skriver:

”Detta förekommer systematiskt på Espresso House. Man ber i vissa fall anställda jobba över för att sedan inte betala för den arbetade tiden. Eller så justeras antalet arbetade timmar ner i slutet av månaden för att nå personalbudgeten.”

Per Persson är avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket. Han blir upprörd när han får höra om inlägget.

– Jag finner inga ord. Det är helt horribelt, säger han.

– Det är ett grovt kollektivavtalsbrott. Om det skulle komma till oss så skulle bolaget bli skadeståndsskyldigt.

1 av 2 | Foto: MARCUS ERICSSON

Sverigechefen: ”Helt oacceptabelt”

Även Stina Möller, Sverigechef på Espresso House, är starkt kritisk till formuleringarna i Facebook-posten.

– Det är självklart helt oacceptabelt. Vi har ett jobb att göra när det gäller att hjälpa våra chefer och ge dem det stöd de behöver.

– Att balansera kostnader är en viktig del i distriktschefernas arbete, men hur det görs och hur det kommuniceras behöver vi förbättra.

Men hur kan en arbetsledaren få idén att plocka bort timmar?

– Jag kan inte svara på det, men generellt kan jag säga att det är klart att det inte ska gå till så.

– Vi har ett ansvar i att utveckla ledarskapet hos våra chefer. Det arbetet har påbörjats och det kommer att intensifieras nu.

ARTIKELN HANDLAR OM