Nora, 15, försvunnen – misstänks ha kidnappats på semestern

Uppdaterad 2019-08-13 | Publicerad 2019-08-10

Nora Quoirin, 15, från London försvann från sitt hotellrum i Malaysia.

Nu misstänker polisen att hon blivit kidnappad.

Det var i söndags morse som irländska Nora Quoirin anmäldes försvunnen från ett hotell i närheten av den malaysiska turistorten Seremban, skriver The Mirror.

Hennes pappa skulle titta till henne i hennes rum på hotellet när han upptäckte att hon var borta och att fönstret i hennes rum stod öppet.

Polisen klassade till en början det hela som ett frivilligt försvinnande.

Utreder kidnappning

Men nu misstänker man att Nora, som har en intellektuell funktionsvariation, förts bort mot sin vilja och polisen har därför dragit igång en stor insats med specialiserade sökhundar.

”En sökinsats som involverar tre polismän, tio brandmän och tre befäl från K9-enheten (hundpatruller) har sjösatts. Ännu har offret inte hittats”, säger polisintendent Mohd Marzukee Besar, i ett uttalande.

”Utsatt och sårbar”

Noras släktingar har engagerat sig i försvinnandet och hennes faster Aisling Agnew uppmanar alla som kan ha värdefull information att höra av sig till polisen.

– Noras föräldrar och släktingar på Irland och i Frankrike är alldeles upprivna till följd av hennes försvinnande, säger Aisling Agnew, till Mirror.

– Nora är ett barn med särskilda behov och hennes inlärningssvårigheter och intellektuella funktionsvariation gör henne särskilt utsatt och sårbar.