Kungaparet besökte Kronans skola

Publicerad 2015-11-12

Hovet: ”Vill visa respekt för alla berörda”

Kungaparet besökte under förmiddagen Kronans skola i Trollhättan där skolmorden ägde rum i slutet av oktober.

– Kungaparet vill visa sin respekt för skolan och följa upp den här händelsen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till TT.

Det var ett informellt besök som ägde rum under torsdagsförmiddagen.

Kungaparet träffade rektor, lärare och några elever och fick samtidigt information om skolan och om händelsen. De fick också en redogörelse av händelseförloppet av olika personer på skolan.

Berömde personalen

– Personalen har gjort ett jättejobb, sa kungen när han kort mötte medierna efter hans och drottningens besök, enligt tidningen TTELA.

Besöket var inte utannonserat i förväg.

– Vi har hållit det lite diskret för att det ibland är bra att göra sådana här besök lite mer informellt med respekt för skolan, händelsen, lärare, elever och alla andra berörda, säger Margareta Thorgren.

Polisen bevakar

TTELA uppger att ingen utomstående tilläts komma in på skolan under tiden kungaparet befann sig där. Många poliser fanns på plats platsen.

– Det märks att det är ett välplanerat besök. Polisen och Säpo står och samtalar med varandra här och det är lugnt på plats, säger TTELA:s reporter Anna-Karin Nils Gustafsson till egna tidningen.

Kungen gjorde efter attacken på skolan ett uttalande: ”Sverige är i chock. Det är med stor bestörtning och sorg som jag och min familj har mottagit beskedet om händelserna i Trollhättan. Våra tankar går till de drabbade och anhöriga, till de offer som nu vårdas under kritiska förhållanden, samt till de elever och anställda på skolan som nu behöver allt stöd”.

TT-Aftonbladet