Poliser skadades när ett hundratal bråkade

TT

Publicerad 2019-03-03

Poliser attackerades under ett bråk i Göteborg. Arkivbild.

Flera poliser har skadats lindrigt efter att ha ingripit mot ett storbråk i Göteborg. Ett hundratal personer tros ha varit inblandade.

Polisen larmades till en restaurang i centrala Göteborg vid 03.30-tiden, natten till söndag. De möttes då av ett stort bråk mellan ett hundratal personer.

– Det är en situation som har urartat av någon anledning. Men vi vet inte vad bråket beror på, det kan vara rent alkoholrelaterat, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisens region Väst, till TT.

Strax därefter bröt ett till bråk ut, på en hamburgerrestaurang i närheten. Enligt polisen rör det sig troligtvis om samma personer.

– Det finns en grupp inblandad som polisen redan känner till, säger Stefan Gustafsson, som inte vill gå närmare in på detaljer.

Han understryker att det inte rör sig om fotbollshuliganer.

Som flest var tolv polispatruller involverade i insatsen. Flera ordningsvakter och poliser uppges ha blivit lindrigt skadade när de attackerades på hamburgerrestaurangen.

Bråkets storlek är extremt, enligt Stefan Gustafsson. Men tidpunkten är mindre överraskande.

– Det är ju en slags "torka" under januari och februari, efter jul och nyår. Det gör att den här perioden brukar vara stökig eftersom folk har lite extra hundralappar på fickan.

Polisen har skrivit flera anmälningar om hot och våld mot tjänsteman. Flera personer omhändertogs tillfälligt, men har nu släppts.