Elever hade tafsningstävling – skolan anmäls

Publicerad 2018-05-18

När läraren såg att pojkarna tävlade i vem som kunde tafsa på flest tjejer på skolan i Nyköping ska hen ha skrattat i stället för att ingripa.

En kvinnlig elev har anmält händelsen till Skolinspektionen, skriver SVT Nyheter.

Tävlingen gick ut på att tafsa på så många tjejer som möjligt och ska ha ägt rum mitt framför ögonen på lärare. Detta enligt en anmälan till Skolinspektionen som SVT Nyheter Sörmland tagit del av.

Anmälan gjordes av en av eleverna, en tjej i tonåren, i januari i år.

Enligt anmälan ska de sexuella övergreppen ha pågått en längre tid.

Lärare ska ha skrattat

Lärarna som bevittnat det hela ska inte bara ha låtit bli att ingripa. En lärare ska till och med ha skrattat åt pojkarnas trakasserier.

Skolans rektor bekräftar för SVT att tävlingen ägt rum, men säger att saken nu är utagerad. Den mindre grupp elever som enligt hen tafsade har fått ta ansvar för sitt agerande, uppger rektorn för mediet.

– Det var en händelse i höstas. Saken uppmärksammades och utreddes, och problemen upphörde, säger hen till SVT.

Alla går kvar

Både de som ska ha tafsat och blivit utsatta går kvar på skolan. Rektorn varken bekräftar eller dementerar uppgiften om att en lärare ska ha skrattat åt tävlingen, men säger att det är viktigt att eleverna har förtroende för lärarna.

– Man kan aldrig säga att man har gjort allt, men vi jobbar aktivt med vårt trygghetsarbete. Det är en prioriterad fråga att alla elever ska känna sig trygga hela tiden, men man ska aldrig tro att man har full koll på läget. Det är ett långsiktigt arbete att eleverna ska ha förtroende för de vuxna, säger rektorn till SVT Nyheter.

ANNONS